Sunrise on Seongsan Ilchul-bong

The Revitalising Eastern Coast

Tiếng Việt

Evidence of a turbulent creation, the eastern half of Jeju-do is characterised by black cliffs, hundreds of extinct volcanoes and craters. It was a desolate land, filled with rocks and lava stones. But Mother Nature has revitalised this part of Jeju, transforming it into a picturesque landscape with impressive rock formations, lush green meadows and silver grass fields.

 

Similar to its distinctive culture, Jeju-do’s geological features are different from those of mainland Korea. As a result of a series of volcanic activities, the entire island is covered in volcanic rock and volcanic soil produced by the enormous Hallasan, the God Mountain. This frenzied creation also formed an extensive system of lava tubes, as well as more than 360 satellite volcanoes and craters, including the prominent Seongsan Ilchul-bong and Sagumburi in the eastern part of Jeju-do.

A typical lava tube
A typical lava tube

1. Seongsan Ilchul-bong

Rising from the seabed like a majestic castle, Seongsan Ilchul-bong is definitely one of Jeju-do’s most remarkable sights. This extinct tuff cone was formed approximately 5000 years ago as a result of a volcanic eruption underneath the sea. Over the course of time, its bowl-shaped crater has been forested and Seongsan Ilchul-bong has gradually become home to more than 200 species, including some rare plants. At the base, lush green meadows roll-on sloppy hills, creating a contrast to the dramatic rocky outcrop.

Seongsan Ilchul-bong
Seongsan Ilchul-bong
Dramatic rocky outcrop
Dramatic rocky outcrop

Due to its location on Jeju-do’s eastern tip, Seongsan Ilchul-bong is said to offer the best sunrise view on the island. That’s why a lot of visitors came here every day to glimpse the sun coming over the horizon. The Koreans believed that catching the sunrise at Seongsang Ilchul-bong will bring good luck and many consider it is a life-affirming journey. Thus, the peak is also known under a more florid name, the Sunrise Peak.

Sunrise on Seongsan Ilchul-bong
Sunrise on Seongsan Ilchul-bong

Practical Information

 • In order to catch the sunrise at the peak, it’s best to stay in a nearby town. You can easily find accommodation in either Seongsan-ri or Goseong-ri. If staying in Jeju City or Seowigpo, you must add another hour to your trip. Buses might not be available at that time, thus renting a car or taxi are the only options.
 • Seongsan Ilchul-bong opens an hour before sunrise all year round. From the entrance, it takes approximately 30 minutes to reach the crater rim.
 • Though the sunrise view is amazing, the view of Seongsan Ilchul-bong is no less impressive. The best places to have a panoramic view of the peak are Gwangchigi Beach (a short walking distance from Goseong-ri) and the coastline of Seopjikoji.

2. Sagumburi

Another unmissable destination in East Jeju is the Sagumburi – a rare, shallow crater that has been designated as a Natural Monument. Unlike its brethren, this volcano exploded quickly but did not eject much lava nor did it form much of a surrounding cone. Instead, a 100m-deep and 650m-wide valley was created inside the crater.

Autumn in Sagumburi
Autumn in Sagumburi

Being a protected environment, human activity is restricted inside the Sagumburi crater. Visitors are allowed to walk around the crater’s rim, but it’s forbidden to venture down into the central area because it is the habitat of over 400 species of flora and fauna. The crater looks most astonishing in late autumn when its ridges are painted gold by a sea of silver grass.

Sea of silver grass
Sea of silver grass
Sagumburi Crater
Silver grass fields at Sagumburi Crater
The path leading to the crater's rim
The path leading to the crater’s rim

Practical Information

 • Renting a car or getting a taxi are the most convenient ways to reach Sagumburi.
 • Buses are available but they are fairly time-consuming, ranging from 60 minutes (departure from Jeju City) to 90 minutes (departure from Seowigpo).
 • From the entrance, a well-paved path leads to the viewing area, which has a small pavilion and several vista points.
Advertisements

Bờ đông Jeju – Sự tái sinh của một vùng đất

Bao quanh bởi những vách đá đen và vô số những miệng núi lửa, bờ Đông Jeu chính là minh chứng rõ ràng cho quá trình hình thành của hòn đảo Jeju. Nơi đây đã từng là một vùng đất hoang vu, khắp nơi chỉ toàn sỏi và đá núi lửa. Nhưng trong hàng ngàn năm, Mẹ Thiên Nhiên đã tái sinh vùng đất này, biến nó thành một bức tranh thiên nhiên rực rỡ với những cánh đồng cỏ xanh mướt và một biển cỏ lau trải dài đến tận chân trời. So với phần còn lại của Hàn Quốc đặc tính địa lí của Jeju rất khác biệt. Được hình thành bởi những đợt phun trào núi lửa, toàn bộ hòn đảo được bao phủ bởi bụi và đá núi lửa. Những đợt phun trào này cũng đồng thời tạo nên một hệ thống đường hầm núi lửa (chủ yếu tập trung ở phía Đông Jeju), và khoảng hơn 360 ngọn núi lửa vệ tinh. Nổi bật nhất trong số đó là đỉnh Seongsan Ilchulbong và miệng núi lửa Sagumburi.

A typical lava tube
A typical lava tube

1. Seongsan Ilchul-bong

Sừng sững như một tòa thành giữa biển, đỉnh Seongsan Ilchul-bong cao 182m thực sự là một kì quan của đảo Jeju. Đỉnh núi này được hình thành từ khoảng hơn 5.000 năm trước do sự phun trào của núi lửa dưới lòng đại dương. Sau hàng ngàn năm, Seongsan Ilchul-bong đã ngủ yên và miệng núi trở thành nơi cư trú của khoảng 200 chủng loài động thực vật, trong đó có một số loài cây quý.  Thoai thoải trên sườn núi, hình ảnh những bãi cỏ xanh mướt tạo nên sự tương phản với những vách đá đen dựng đứng, nơi những cơn sóng liên tục ập vào.

Seongsan Ilchul-bong
Seongsan Ilchul-bong
Dramatic rocky outcrop
Dramatic rocky outcrop

Nằm ở cực Đông của đảo Jeju, đỉnh Seongsan Ilchul-bong là một trong những nơi đẹp nhất để ngắm mặt trời mọc trên đảo. Mỗi ngày, hàng ngàn du khách tập trung tại đây để chiêm ngưỡng những tia nắng đầu tiên ló dạng từ đường chân trời. Người Hàn Quốc tin rằng ngắm nhìn cảnh tượng này sẽ mang lại may mắn và nhiều người đã xem hành trình lên đỉnh Seongsan Ilchul-bong như là một việc cần phải làm trong đời. Do đó, Seongsan Ilchul-bong được biết đến dưới một cái tên hoa mĩ hơn đó là “Đỉnh Núi Mặt Trời Mọc”.

Sunrise on Seongsan Ilchul-bong
Sunrise on Seongsan Ilchul-bong

Một số thông tin cần biết

 • Để có thể ngắm mặt trời mọc tại Seongsan Ilchul-bong, cách tốt nhất là qua đêm tại một thị trấn quanh đó. Bạn có thể dễ dàng tìm thấy chỗ trọ tại Seongsan-ri và Goseong-ri. Nếu khởi hành từ Jeju City hay Seowigpo thì sẽ mất ít nhất thêm một giờ nữa.
 • Seongsan Ilchul-bong mở cửa quanh năm, trước lúc mặt trời mọc chừng một giờ. Thời gian để đi từ bãi đỗ xe đến miệng núi Seongsan Ilchul-bong khoảng 30 phút.

2. Sagumburi

Một địa điểm khác không thể bỏ qua khi đến miền Đông đảo Jeju chính là Sagumburi – một miệng núi lửa với cấu trúc khá hiếm gặp. Khác với đa phần những ngọn núi lửa trên đảo Jeju đều có hình côn, núi lửa Sagumburi nổ tung rất nhanh và không phun trào nhiều dung nham. Do đó, nó không có hình dạng thường thấy của một núi lửa, mà thay vào đó là một thung lũng sâu khoảng 100m và có đường kính đạt đến 650m.

Autumn in Sagumburi
Autumn in Sagumburi

Được công nhận là một Di Sản Quốc Gia, Sagumburi được bảo vệ khá nghiêm ngặt. Trong khu vực này, hoạt động của con người được hạn chế đến mức thấp nhất nhằm đảm bảo sự phát triển của hệ sinh thái ở đây. Du khách chỉ có thể đi trên vành đai của miệng núi lửa Sagumburi và không được phép bước vào vùng trung tâm vì đó là nơi sinh sống của hơn 400 loài động thực vật. Vào cuối thu, Sagumburi càng trở nên rực rỡ khi những sườn đồi được phủ kín bởi một biển cỏ lau vàng óng.

Sea of silver grass
Sea of silver grass
Sagumburi Crater
Silver grass fields at Sagumburi Crater
The path leading to the crater's rim
The path leading to the crater’s rim

Một số thông tin cần biết

 • Cách dễ dàng nhất để đến Sagumburi là bằng xe riêng hoặc taxi. Bạn cũng có thể đến đây bằng bus nhưng hành trình sẽ mất ít nhất là 60 phút nếu đi từ Jeju City, và nếu đi từ Seowigpo thì thời gian sẽ là 90 phút.
Advertisements

16 Comments

  1. Len Kagami

   Thank you, Jolene! Before seeing this lava tube, I have always thought that lava can only spew out from the crater. Didn’t know that it can create such an extensive system beneath the earth 🙂

 1. seraphsun

  Jeju looks so serene! I especially love your shot of the sea of silver grass waving under the brilliant blue sky!

   1. Len Kagami

    Haha it happened to me as well! Sometimes our fingers are faster than our brain. They push the “send” button before our brain can check 🙂

Leave a Reply